Wat doet zij daar?

Waar ze haar hand houdt is het 5,5 meter boven de waterspiegel. De fotograaf (rechts) gaat bijna kopje onder. (foto- Wouter van der Wulp)

Wat doet een dame in een rode jurk op een rode trap in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos? Boom- en natuurexpert Wouter van der Wulp schrijft regelmatig voor de website van het Bos. Zo schreef hij onder meer dat het Bos is aangelegd onder zeeniveau en wel tien verschillende waterpeilen heeft. Rem van den Bosch, een Zeeuwse fotograaf, reageerde daar op en toog met een Zeeuws meisje naar het Bos om foto’s te maken bij acht ‘dieptepunten’. o.a. bij de Grote Vijver, de Geitenboerderij, klimbos Fun Forest, de Bosbaan en de Bosbaansluis.

In Zeeland is de watersnoodramp van 1953 nog niet vergeten. De klimaatverandering met zeespiegelstijging en grotere regenpieken maakt Nederland steeds kwetsbaarder. Het wegpompen van water zal steeds meer energie gaan kosten. Hoe lang kunnen we ons dat blijven veroorloven? Met zijn Zeeuwse modellen gaat Rem van den Bosch het hele land door om zichtbaar te maken wat er zou gebeuren als we stoppen met pompen of als de dijken doorbreken. En zo kwam ook het Amsterdamse Bos aan de beurt. Om het zeeniveau aan te geven moest het model haar hand op 5,50 meter boven de waterspiegel houden.

Met dank aan Wouter van der Wulp. Zijn hele verhaal staat op amsterdamsebos.nl en dan bij Gastblog