Update Bloesempark #2

Nog een paar dagen geduld voordat het zo ver is.
Nog een paar dagen geduld voordat het zo ver is.

Door het koude weer heeft het even geduurd, maar de knoppen van de kersenbomen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos zullen deze week opengaan. Wanneer precies is moeilijk te zeggen, maar waarschijnlijk in de tweede helft van de week. Het wordt dit jaar een ander feest dan we gewend zijn. In verband met corona zijn er veel maatregelen getroffen.

Bij grote drukte mogen er maximaal 150 mensen tegelijk naar binnen en wordt elk half uur een nieuwe groep toegelaten. Bij drukte wordt de verblijfsduur dus beperkt. Er is een volgroute en één ingang en één uitgang. Picknicken en uitgebreide fotoshoots zijn niet toegestaan en er zijn geen toiletten. Bezoekers mogen met maximaal twee mensen of uit hetzelfde huishouden komen. Er zal altijd handhaving zijn en overal zullen hekken staan. Het advies is om op rustige momenten te komen en dan vooral op de fiets, door de week of ’s ochtends vroeg.

Wie toch met de auto komt, kan terecht op het Land van Bosse, dat als parkeerterrein is ingericht, of op de parkeerplaats bij het Beheergebouw langs de Nieuwe Meerlaan. Van daar is het een eindje lopen, en ook weer terug. De bloeiperiode zal een kleine twee weken duren. Veel plezier als u de maatregelen op de koop toe wilt nemen, u zult beloond worden.