Sportpark: na hockey nu cricket

VRA cricket wil het clubhuis graag kopen
VRA cricket wil het clubhuis graag kopen

De beide eerste hockeyelftallen van Amsterdam (AH&BC) hebben het niet gehaald. Zowel de vrouwen als de mannen hadden kans op de landstitel, maar ze verloren in spannende finales van respectievelijk Den Bosch en Kampong. Het goede nieuws is dat de mannen van Hurley en de vrouwen van Pinoké volgend seizoen zo goed als zeker zijn van, opnieuw, de Hoofdklasse. Zaterdag 26 mei spelen zij om 12.30 uur (Pinoké) en 15 uur (Hurley) thuis de beslissingswedstrijd tegen Rotterdam en Klein Zwitserland. Beide wonnen de eerste ontmoeting.
Inmiddels is de cricketcompetitie begonnen en staat VRA na een valse start nu in de middenmoot. Na overleg met de gemeente Amsterdam heeft VRA besloten het clubhuis van de gemeente te kopen. Het grootste aankoopbedrag is inmiddels voldaan, maar een bedrag van 19.000 euro staat nog open. Daarvoor heeft de club een ludieke crowdfunding actie in het leven geroepen. In de actie zijn 3.500 bakstenen (bricks) beschikbaar. Voor 100 euro koop je tien stenen, voor 250 euro 25 stenen en voor (maximaal) 2000 euro 200 stenen.
Veelvoudig landskampioen VRA speelt sinds 1939(!) in het Bos en heeft de best onderhouden grasvelden in Nederland. Mocht de club ook het clubhuis in eigen beheer kunnen nemen, dan heeft het nog meer greep om die oase in het Bos zo goed mogelijk in stand te houden.
Voor meer informatie zie eventueel www.vra.nl.