Paardensport

Elf kilometer aan ruiterpaden
Elf kilometer aan ruiterpaden

In het Bos zijn twee maneges. De Amsterdamse Manege is de oudste (1958). Deze ligt voorbij de hockeyvelden aan het eind van de Nieuwe Kalfjeslaan rechts verscholen tussen de bomen en schuin links achter het grote ronde grasveld, de Arena. Aan de achterkant is een zonnig terras aan het water, met de ligplaats van de rondvaartboot door het Bos.

Manege Nieuw Amstelland is in 1962 begonnen als ponycentrum en gegroeid tot een manege met vijfsterren status. Bij de ingang van het Bos aan de Nieuwe Kalfjeslaan ligt het de tweede weg rechts over het spoor vóór de hockeyvelden. Beide maneges hebben veel te bieden, waaronder lessen en ponykampen. Vanuit beide locaties beginnen de ruiterpaden, die met een totale lengte van 21 kilometer door het Bos meanderen. Onderweg is zelfs een paardenpicknickplaats. De Geitenboerderij en boerderij Meerzicht hebben een stalling.

Begin maart is er de jaarlijkse slipjacht met veel paarden en honden (kerry beagles). Het levert altijd spectaculaire beelden op, vooral bij de waadplaats. In september werd er een paar keer polo gespeeld en ook staan er samengestelde men-wedstrijden op de kalender.