Opknapbeurt voor de Dagrecreatie

Deze prachtige bomen worden geveld
Deze prachtige bomen worden geveld

De Dagrecreatie – bij de Radartoren en vóór het Land van Bosse in het zuidelijk deel van het Bos – wordt opgeknapt. Het terrein met het paviljoentje is plaatselijk verzakt en de Canadese
populieren die er staan, verkeren in slechte staat.

Het terrein van de Dagrecreatie na zware regenval
Het terrein van de Dagrecreatie na zware regenval

Na zware regenbuien staan delen van het terrein periodiek onder water. In de kronen van de bomen is dood hout ontstaan en takken breken gemakkelijk af. Om het terrein veilig te kunnen gebruiken zijn de bomen aan vervanging toe. In 2010 zijn de toppen en takken uit de bomen al verwijderd, omdat de vlakbij gelegen Radartoren van Schiphol door de grote hoogte van deze bomen werd verstoord. Inmiddels is de Radartoren buiten dienst. De bomen zullen worden gekapt, het terrein geëgaliseerd, er wordt drainage aangebracht, de paden worden op hoogte gebracht en de oeverbeschoeiing hersteld.

 

De boomstammen die vrijkomen door de kap worden door kunstenaar Tom Claassen ter plekke verwerkt in een kunstwerk. Claassen is onder meer bekend van de olifanten langs de A6 in de Flevopolder. Voor de gekapte populieren komen zwarte populieren en iepen terug. De werkzaamheden starten op maandag 4 december en duren naar verwachting tot 31 maart. Tijdens de werkzaamheden is de Dagrecreatie niet toegankelijk. (Brom-)fietsers, voetgangers en ruiters worden omgeleid. De parkeerplaats is tijdens de werkzaamheden afgesloten.