Op patrouille door het Bos (week 15, 2018)

Tafereel tijdens het Bloesemfestival
Tafereel tijdens het Bloesemfestival

– Het was prachtig weer tijdens het Kersenbloesemfestival (Cherry Blossom Festival voor de Japanners). Honderden mensen hebben genoten en iedereen was fotograaf. Helaas waren de bloesems nog niet helemaal uitgelopen. Sinds twee jaar is die ene dag in het Bloesempark een hit van jewelste. Mogelijk komt het door de toevoeging ‘Festival’. Zet achter iedere activiteit het woord Festival en het kuddegedrag in de mens komt boven. Pure Markt Festival, een excursie naar de Schotse Hooglanders wordt Hooglanders Festival en een roeiwedstrijd wordt Bosbaan Festival. Zelfs bij koeien die in het voorjaar voor het eerst de wei in gaan (koeiendans festival?), staan al dranghekken om mensen tegen te houden.
– Gedurende de herfst en de winter was het Land van Bosse tot leedwezen gesloten voor wandelaars. Afgelopen weekend was het weer open … voor parkerende auto’s van bezoekers van het Bloesempark …

Bumperball op de Kleine Speelweide
Bumperball op de Kleine Speelweide

– De nieuwe tribune in het Wagener Stadion was bijna gevuld tijdens twee tophockeywedstrijden. De vrouwen van Amsterdam brachten Den Bosch de eerste nederlaag toe in 50 wedstrijden (3-1) en staan bovenaan. De mannen van Amsterdam speelden gelijk tegen nummer één Kampong (2-2).
– Op de Kleine Speelweide werd een nieuw soort voetbal gespeeld, Bumperball. Spelers dragen een soort opblaasbare bal om zich heen waarmee ze elkaar omver kunnen ‘bumpen’. Het gevolg: rollen, botsen, bumpen, rennen, vallen en weer opstaan. Dolle pret.