Op patrouille door het Bos (week 37, 2017)

Roei- en wrikwedstrijden op de Bosbaan
Roei- en wrikwedstrijden op de Bosbaan

. Geen ranke skiffs of Dubbel Vier met vrouwen in strak oranje tenues. Zondag werd de Bosbaan bevolkt door stoere jongens, mannen, vrouwen en meisjes. ‘Jongens’ van Jan de Witt. Kunnen morgen zo bij de Nederlandse Marine aan de slag. De een op klompen, de ander op laarzen of blote voeten. Wat was het geval? Een groot aantal (water)scoutinggroepen uit de regio hadden zich verzameld voor een serie wedstrijden – zoals de 1500 meter wrikken – in zogenaamde vletten. Platte schuiten die wel tegen een stootje kunnen en waar tien kilo meer of minder niet zo veel uitmaakt. De scouts zijn wel net zo fanatiek als de roeiers.

 

. Het Sportpark met de hockeyvelden heeft na het EK met zo’n 90.000 toeschouwers en tweemaal goud voor Oranje nauwelijks rust gekend of de hockeycompetitie is alweer gestart.

De hockeycompetitie is weer begonnen

In de Hoofdklasse ontbreken dit seizoen de vrouwen van Pinoké en de mannen van Hurley. Daarmee is een einde gekomen aan de luxe van maximaal zes elftallen van drie clubs in de Hoofdklasse. De nieuwe situatie op de Nieuwe Kalfjeslaan – de weg langs de velden – is nog wennen. Een fietspad is er niet gekomen en de wandelpaden zijn bedekt met een laag gruis. Wie bedenkt het! Veel wandelaars en hardlopers zoeken daardoor hun heil op de weg.