Land van Bosse nog steeds dicht

Een deel van het Land van Bosse vanuit een helikopter
Een deel van het Land van Bosse vanuit een helikopter

Het evenemententerrein Land van Bosse in het zuidelijk deel van het Amsterdamse Bos is al sinds september afgesloten met hekken. Op een mededeling staat te lezen: ‘Aan het Land van Bosse vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. Om dit succesvol en veilig te laten verlopen is het terrein gedurende de renovatie niet toegankelijk. Er wordt onder meer gewerkt aan de elektravoorziening, de grasmat en de drainage.’
Het terrein moet herstellen van afgelopen zomer toen er op 8 dagen een festival werd gehouden. Tot het volgende festival, dat aanvankelijk eind mei gepland stond, is het terrein dus zo’n 250 dagen gesloten. Vanwege 8 dagen festivals.
Het Land van Bosse is een prachtig stuk grasland van 6 hectare en ideaal om op te spelen, in welke vorm dan ook. Bovendien dient het als handige doorsteek van het ene stuk Bos naar het andere, waar heel veel wandelaars met of zonder hond normaal gesproken gebruik van maken. De festivals zijn tot nader order afgelast. Wat zou het fijn zijn om het terrein nu weer open te stellen voor al die wandelaars en andere Bos-adepten die al zo lang worden teleurgesteld.