Komen de hockeykampioenen uit het Bos?

Overleg tussen de mannen van Amsterdam
Overleg tussen de mannen van Amsterdam

De hockeycompetitie is loeispannend. Beide eerste elftallen van Amsterdam (AH&BC) zijn nog in de race voor de landstitel. De mannen hebben in de play-offs twee titanenwedstrijden gespeeld tegen Bloemendaal en nóg is het niet beslist. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel (5-5 en 2-2). De eerste keer won Bloemendaal de shoot-outs (verlenging) en de tweede keer Amsterdam. De beslissingswedstrijd voor een plaats in de finale is a.s. donderdag (Hemelvaartsdag) om 12.15 uur in Bloemendaal. Kampong zal daarin de tegenstander zijn.

De vrouwen van Amsterdam wonnen de reguliere competitie. Van de 22 wedstrijden wonnen ze er 21, een evenaring van het record. In de play-offs wonnen ze beide wedstrijden van Oranje-Rood. Aartsrivaal Den Bosch wacht in de finale om de landstitel. Donderdag wordt in Den Bosch gespeeld, de tweede ontmoeting is zaterdag a.s. om 16 uur in het Wagener Stadion. Komt dat zien.

De mannen van Hurley en de vrouwen van Pinoké werden met overmacht kampioen in hun poule van de Overgangsklasse. Ook zij zijn veroordeeld tot play-offs. De kans is groot dat ze volgend seizoen terugkeren in de Hoofdklasse.

Dat kan nog niet gezegd worden van de mannen van Pinoké. Zij werden 10e en moeten play-outs spelen voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse.