Hockey

6500 Hockeyers op het Sportpark
6500 Hockeyers op het Sportpark

Tijdens de weekends in het seizoen ligt het epicentrum van de activiteiten in het Bos in en rond het Sportpark. Drie hockeyclubs spelen er: Amsterdam, Hurley en Pinoké. Samen zijn ze goed voor meer dan 6500 leden en 14 velden. Het Wagener-stadion, waar Amsterdam speelt, is al sinds 1938 regelmatig het toneel van interlands en grote toernooien als de Champions Trophy en het WK. Sinds de oprichting in 1892 is Amsterdam hofleverancier van internationals. De mannen werden 21 keer landskampioen, de vrouwen 19 keer. In de zomer van 2017 komt er een nieuwe hoofdtribune.

Hurley speelt op de velden die zichtbaar zijn vanaf de Nieuwe Kalfjeslaan. Evenals de andere twee clubs is Hurley een van de grootste van het land. De club (opgericht in 1932, sinds 1948 in het Bos) is ambitieus als het om prestaties gaat en is zeer actief in het organiseren van schoolhockey, bedrijfshockey en trainingen.
Pinoké, ofwel de Steekneuzen, is even oud als buurman Hurley en kwam in 1971 officieel als derde club in het Bos. De laatste jaren spelen beide eerste elftallen een bescheiden rol in de Rabohoofdklasse, maar behoren niettemin tot de beste 12 clubs van ons land. Het oorspronkelijke clubhuis, een Noorse blokhut, heeft plaatsgemaakt voor een nieuw eigentijds gebouw.