Het Bos is vernoemd

Een dalend vliegtuig trotseert de harde wind boven boerderij Meerzicht
Een dalend vliegtuig trotseert de harde wind boven boerderij Meerzicht

De cabinebemanning van KLM traint vanaf nu in nieuwe simulators op noodsituaties. De zogenaamde Cabin Emergency Evacuation Trainers zijn gemaakt van de rompen van een echte Boeing 737 en 777. Tijdens de trainingen worden levensechte beelden getoond via de ramen. In de simulators kan ook op dertien plekken brand of rookontwikkeling worden nagebootst, evenals bungelende zuurstofmaskers, gillende passagiers en evacuaties. Doordat de noodscenario’s echter lijken verwacht KLM de cabinebemanning nog beter te trainen op noodgevallen.
Wat heeft dit met het Bos te maken? Welnu, een van de simulators heet ‘Het Amsterdamse Bos’, de ander ‘De Krullevaar’. Die van ‘Het Amsterdamse Bos’ is de Boeing 777 en beschikt over een bewegend onderstel, waardoor hevige turbulentie of stevige dalingen kunnen worden nagebootst. We zullen eraan denken wanneer we boven het Bos de dalende vliegtuigen een gevecht zien voeren met windkracht 8. Ze hangen dan bijna stil en hebben de grootste moeite om in balans te blijven. Pet af voor de gezagvoerders, die hun toestel toch iedere keer weer veilig aan de grond krijgen. (Bron: Luchtvaartnieuws).
Bij de foto: de paal voor ooievaars staat bij de ingang van boerderij Meerzicht. De ooievaars hebben het ‘karrewiel’ bovenin wel een paar keer bezocht, maar tot een nest is het nooit gekomen.