Fietje met reebruine ogen

Fietje ziet weer wat
Fietje ziet weer wat

Je staat er niet bij stil, maar in het Amsterdamse Bos zullen veel honden rondlopen die van een wisse dood of een armzalig leven zijn gered. Dog Rescue organisaties zitten overal en zorgen ervoor dat de honden geplaatst worden en een goed leven tegemoet kunnen gaan. Hulde aan die organisaties en aan de baasjes die de honden adopteren.

Als levend standbeeld
Als levend standbeeld

De vorige hond die we in de rubriek Boshonden portretteerden was als puppy in een doos langs een weg in Spanje gevonden en Fietje is als Bulgaarse zwerfpup acht jaar geleden naar Amstelveen gekomen.

Ze was er slecht aan toe, maar is met de nodige toewijding snel opgeknapt en nu is ze een mooie volwassen dame met grijstinten en twee reebruine ogen. En mooier kan niet: haar mand staat langs de Hoornsloot aan het Bos en samen met haar baas banjert ze dagelijks één of twee keer door hun grote achtertuin. Eenmaal daar verandert ze in een kletskous die het liefst aan grote honden laat merken dat ze er is.

Met water heeft ze weinig en van een bal moet ze ook niet veel hebben. Totdat wij de proef op de som namen met zo’n mooie oranje bal. En wat bleek? Fietje was om en is bekeerd. Met de verkregen conditie dankzij het Bos kan ze nog een aantal goede jaren mee en haar baas plezier geven. 

In de rubriek Boshonden (bovenin) staan de andere honden met hun kenmerken.