Een nieuw begin voor de Vrienden

Het Bos op z'n best. Groen, water, wandelaars, kinderen, honden en fietsers.
Het Bos op z’n best. Groen, water, wandelaars, kinderen, honden en fietsers.

De Stichting Vrienden van het Amsterdamse Bos is opgericht in april 1954 en bestaat dus 67 jaar. Dat betekent dat wij van de Vrienden nu met pensioen zouden kunnen gaan, maar niets is minder waar. We laten de eerste 67 jaren achter ons en zijn begonnen met een nieuw leven. Er is een zo goed als nieuw bestuur geformeerd met daadkrachtige liefhebbers en kenners van het Bos. Voorzitter is Christel Rienks, de bestuursleden zijn Marije Koets, Kristel Nijssen en Jan Ebbinge. Nog twee of drie zielsverwanten zijn van harte welkom. We gaan luisteren, informeren, adviseren, steunen, initiëren, delen, leren, bekritiseren en praten met andere partijen die betrokken zijn bij het Bos. We vinden dat het Bos voor iedereen toegankelijk moet blijven, zonder een waslijst van regels en beperkingen.

De realiteit is dat het nooit meer zo stil wordt in het Bos als 25, 10 of 1 jaar geleden. Het is een groene hotspot geworden voor een divers publiek dat er om uiteenlopende redenen komt en elkaar ontmoet. Een groot, laagdrempelig Bos, dat tevens gastheer is. Fietsen, lopen met hond of kind, vogelspotten, vergaderwandelen, uitwaaien of picknicken, het kan allemaal. En het kost niets.

Om beter gehoord te worden en plannen te kunnen uitvoeren hebben we als Vrienden Amsterdamse Bos meer bekendheid en een grotere achterban nodig. Voor minimaal 15 euro per jaar is de vriendschap wederkerig. Er is een mooie flyer in omloop met een QR-code, maar misschien makkelijker is door op de homepage van deze site op Word Vriend te klikken. De flyer is ook aan te vragen. We hopen van harte u te mogen begroeten.