Dieren hebben geen geld

Kom niet aan de dieren
Kom niet aan de dieren

In de enquête over het nieuwe Bosplan staat onder meer een vraag over mogelijke extra inkomsten om het Bos te verbeteren en duurzaam in stand te houden en worden enkele suggesties gedaan. Een van die suggesties is het invoeren van een hondenpas en een ruiterpas. Dat lijkt ons niet zo’n goed idee. Honden en paarden hebben geen geld en zijn nergens aan schuldig. Zij zijn de natuur en horen in het Bos thuis, net als de bomen, de grasvelden, de wateren, de vogels. Particuliere hondenbezitters zijn bovendien niet over één kam te scheren met de commerciële uitlaatservices, die al betalen voor een vergunning. Kom niet aan dieren (en hun baasjes).

'Uit de stad - naar levend groen'
‘Uit de stad – naar levend groen’

Een ander voorstel is Adoptie (bijv. door een bank). Op zich geen slecht idee. Maar die bank wil daar iets voor terug. Bijvoorbeeld een eigen festival of reclameborden langs de Bosbaan. Dus toch niet zo’n goed idee. En er wordt de optie gegeven om de paden en bruggen op te heffen om zo de ouderhoudskosten te drukken. 1 april?
Nog een stelling is dat er in het Bos op een aantal plekken nieuwe voorzieningen kunnen komen. We hebben de reacties op de enquête op Facebook een beetje gevolgd en de tendens is dat men het Bos het liefste in stand houdt zoals het is. De Vrienden van het Bos hadden ooit de slogan ‘Uit de stad – naar levend groen’. Dat leeft sterker dan ooit.