De veerponten varen weer

De Ms Helena op de Nieuwe Meer. Op sommige plekken is het daar zo'n 40 meter diep.
De Ms Helena op de Nieuwe Meer. Op sommige plekken is het daar zo’n 40 meter diep.

Er zijn twee veerponten die naar het Amsterdamse Bos gaan en terug, een grote en een kleine. De grote is de MS Helena (bouwjaar 1956) en is bedoeld voor bewoners van Sloten en omgeving. Je kunt in de Nieuwe Meer beter niet overboord vallen, want het water is daar 40-45 meter diep. De startplaats is bij paviljoen Aquarius, de aanlegplaats in het Bos bij het wilgenlaantje dat leidt naar boerderij Meerzicht. Tot half oktober vaart de boot op zaterdagen van 12 tot 18 uur en op zon- en feestdagen van 11 tot 19 uur. De afvaart is ongeveer elk kwartier. Het tarief: 2,50 euro voor een bakfiets, 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen, fietsen en kinderwagens. Kinderen tot 4 jaar en honden mogen gratis mee.

Het pontje ‘Ome Piet’ is bedoeld voor bewoners van Badhoevedorp en de Nieuwemeerdijk. Deze gaat over de Ringvaart en komt aan en vertrekt vlakbij boerderij Meerzicht. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar betalen 0,50 euro inclusief fiets.

Goed dat ze er zijn, het scheelt een lange weg omrijden voor degenen die van het Bos willen genieten en het is nog een avontuur ook.