De Muziekweide is een aanwinst

De Muziekweide belooft een succes te worden, iedereen wil het proberen

De ‘Muziekweide’ is nu klaar en ingericht om er te spelen. We hebben het uitgeprobeerd en het is leuk. Wat opviel was het verbond dat meteen ontstond met de daar al aanwezige twee dames. Meteen probeerden we een concert met z’n vieren. Verbinden heet dat tegenwoordig. Maar vier is eigenlijk te weinig. Met een man of tien kan er echt een ‘concert’ ontstaan. Vooraan liggen drie oude boomstammen die weer andere geluiden produceren.

Het project heet ‘Muziekweide’ en is gemaakt door kunstenaar Hans van Dorp in samenwerking met boomsculpturist  Hans Nijmeijer. Het doet in eerste instantie denken aan een grote xylofoon, maar de kunstenaar noemt het een metallofoon.  Het interactieve instrument heeft een bereik van twee octaven, verdeeld over 14 boomstammen, waarin een metalen toets is verwerkt op een klankkast. Je kunt er op spelen met een gevonden tak, een sleutelbos of je hand.

Het bevindt zich zo’n 250 meter links van het begin van de Bosbaan (dus niet aan de kant van het Grand Café de Bosbaan, want daar is de finish). Leuk voor kinderen en zeker ook voor volwassenen.