De hockeyclubs verliezen hun unieke status

De vrouwen van Pinoké zijn blijven zitten
De vrouwen van Pinoké zijn blijven zitten

Het Sportpark in het Amsterdamse Bos is met zijn 13 hockeyvelden het grootste hockeycomplex ter wereld. Even uniek is het feit dat de laatste jaren alles zes eerste elftallen van de drie clubs (Amsterdam, Hurley en Pinoké) in de Hoofdklasse van de KNHB speelden, waarschijnlijk de sterkste competitie ter wereld. Met zes eerste elftallen bedoelen we mannen én vrouwen, het maximum dus. Aan die situatie is nu (voorlopig) een einde gekomen: de vrouwen van Pinoké zijn kansloos gedegradeerd en veroordeeld tot een klasse lager.
De mannen van Amsterdam werden gedeeld eerste met Bloemendaal, maar hadden een minder doelsaldo. In de play-offs om de landstitel zijn ze inmiddels uitgeschakeld door Rotterdam, zij het pas na een beslissingswedstrijd. De vrouwen van Amsterdam werden derde en spelen de play-offs tegen SCHC. De eerste wedstrijd thuis werd verloren. A.s. zaterdag hebben ze een herkansing in Bilthoven. Het kan de laatste wedstrijd worden van Ellen Hoog, mits Amsterdam wint en doorgaat.
Bij de mannen eindigde Pinoké als achtste. Hurley werd tiende, wat betekent dat ze begin juni play-outs moeten spelen om lijfsbehoud tegen een club uit de Overgangsklasse. Het kan dus zijn dat na de vrouwen van Pinoké nog een elftal van het Sportpark uit de Hoofdklasse verdwijnt, maar daar denken we niet aan. Bij de vrouwen werd Hurley achtste en Pinoké dus laatste.