Boscadeaus voor het kiezen

De Vogelklok. Ieder uur gaat er een andere vogel zingen.
De Vogelklok. Ieder uur gaat er een andere vogel zingen.

De Boswinkel in het Amsterdamse Bos heeft een mooi aanbod van cadeaus voor de feestdagen (en daarbuiten). Alle cadeaus hebben indirect iets met het Bos te maken. ‘Top of the bill’ wat ons betreft is de Vogelklok, die ieder uur een andere zingende vogel speelt, behalve ‘s nachts. Prijs 20 euro. Heel grappig zijn de z.g. Morph Mugs. Het zijn mokken met zwart-wit afbeeldingen, die gaan kleuren zodra er heet water, koffie of thee in komt. Opeens ontstaat er een bos met dieren. Voor 10 euro.

Deze paraplu krijgt kleur zodra het regent.
Deze paraplu krijgt kleur zodra het regent.

Volgens hetzelfde principe zijn er paraplu’s met een zwart-wit dessin verkrijgbaar. Zodra het gaat regenen, gaat de paraplu verkleuren. Prijs 7,75 euro.
Het best verkochte artikel is de bloemenhoning uit het Bos. De korven staan tussen de Zonneweide en het Bloesempark en bij een boswachter in de tuin. Prijs per pot 5,50 euro, zolang de voorraad strekt. Later in het voorjaar komt er een nieuwe lichting. Verder zijn er veel boeken en gidsen over dieren (‘Hondenspelletjes’) en natuur. Er zijn sweatshirts met Amsterdamse Bos opdruk voor grote en kleine maten, tassen met opdruk en natuurlijk plattegronden voor Boswandelingen. De cadeaus liggen uitgestald op grote, ludieke kruiwagens.
(N.B. Voor de duidelijkheid: de Vrienden van het Amsterdamse Bos hebben geen belang bij De Boswinkel).