Het Bloesempark als fotostudio

Een Japanse dame op haar mooist in het Bloesempark

Het was afgelopen weekend een drukte van jewelste in het Bloesempark. Hoe mooier het weer des te drukker. Wat vooral opviel, is hoe blij iedereen wordt van dat roze/witte dak boven hun hoofd. Nergens is het op een mooie dag gezelliger met zo veel verschillende mensen. En zeker de helft is opeens fotograaf. Tienduizenden foto’s zullen er in de tien dagen dat het duurt, gemaakt worden. Met grote lenzen, macro lenzen, statieven, maar vooral met de telefoon. De omgeving voor een selfie wordt zorgvuldig gekozen, want de bloesem moet natuurlijk op de achtergrond. Het park is een fotostudio in de openlucht. Voor de Fotopagina hebben we foto’s gemaakt van mensen die er fotograferen.

Genieten in het Bloesempark
Genieten in het Bloesempark

Ook de horeca en zelfs een kerk hebben ingespeeld op de populariteit van het park. Bij de Annakerk is een Blossom Borrel Bag te koop en ook restaurant Colijn heeft een picknickmand in de aanbieding. Grand Café Oude Dorp heeft een kersenbloesemmenu, Station Amstelveen heeft kersenbloesemthee te koop en in het Bos zelf heeft de Geitenboerderij specials op de lunchkaart en serveert boerderij Meerzicht een bloesempannenkoek met kersensmaak.
De beste tijd is nu achter de rug. Vanwege de voorspelde regen en wind zal het snel gedaan zijn met de bloesems. Op een gegeven moment zullen de bloesems gaan ‘sneeuwen’ en naar beneden dwarrelen. Dat is dan een waardig slot van een prachtige periode.